Türkiye'de Romantik Bir Tatil İçin En İyi 6 Yer

9.04.2021

5 Dakika

Balayı için bir yer mi arıyorsunuz? Partnerinizle romantik bir gezi mi planlıyorsunuz? Türkiye, sevdiklerinizle tatil planı yapmak için mükemmel bir adres.

Sayısız tarihi konumu, kapalı ve açık hava müzeleri ile Türkiye, romantik bir tatil planlamak için harika bir ülkedir. Farklı iklimleri, eşsiz bitki örtüsü çeşitliliğini ve yüzlerce yıl boyunca ev sahipliği yaptığı pek çok medeniyetin kalıntılarını borçlu olduğu coğrafi konumu ile herkese hitap ediyor. Kışın yararlanabileceğiniz inanılmaz kayak pistlerinden, yazın güneşin keyfini çıkarabileceğiniz en muhteşem plajlara kadar pek çok farklı deneyim yaşama imkanı Türkiye’de sizi bekliyor. İsterseniz şimdi, Türkiye’de geçireceğiniz romantik zamanlarda size rehberlik edecek tavsiyelerimize geçelim.



1.Kapadokya, Nevşehir

Kapadokya; doğal güzellikleri, zengin tarihi ve rengarenk sıcak hava balonlarıyla bir peri masalı ülkesine benzer. Sevdiklerinizle açık hava macerası arıyorsanız, Kapadokya tam size göre. Gündüz tarihi alanları gezdikten sonra akşam en iyi restoranlarda romantik bir gece geçirebilirsiniz. Göreme Örenyeri, Derinkuyu Yeraltı Şehri, Zelve-Paşabağları Örenyeri ziyaret edebileceğiniz yerlerden sadece birkaçı.

Kapadokya hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.


2.Kleopatra Plajı, Marmaris

Ege sahilleri, yerli ve yabancı turistlere mükemmel bir yaz tatili geçirme olanağı tanır. Marmaris, ziyaretçilerine doğayla iç içe çadır kamplarından ülkenin en lüks otellerine, bulunabilecek en geniş konaklama imkanlarını sunar. Kente yapacağınız geziyi daha da özel kılmak için Marmaris'deki Kleopatra Plajı'na mutlaka uğrayın. Kleopatra Plajı adını, sahili ziyaret ettiğinde, tertemiz kumlarına ve kristal mavisi sularına aşık olduğu rivayet edilen ünlü Mısır kraliçesinden almıştır. 

Kleopatra Plajı hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.



3.Pamukkale, Denizli

Sevdiğinizle ömür boyu unutamayacağınız bir tatil yapmak istiyorsanız, tercih etmeniz gereken yer Pamukkale. Türkiye'nin en eşsiz manzaralarından birine ev sahipliği yapan

Pamukkale'nin doğal oluşumları ile ortaya çıkan büyülü atmosferi sayesinde adeta yeryüzü cennetinde olduğunuzu hissedebilirsiniz. Yoğun mineral içerikli suların biriktirdiği, kalkerli yada silisli tortulardan oluşan bu olağandışı yeryüzü şekilleri ziyaretçiler için görsel bir şölen sunar. Aynı zamanda traverten adı verilen bu yer şekilleri üzerinde oluşmuş doğal havuzlarda biriken ve sağlığa faydalı olduğu söylenen suya ayaklarınızı daldırabilirsiniz. Gezinizin sonraki durağı da, doğal kaplıcaları ile yüzyıllardır ziyaretçileri kendine çeken, yakınlardaki Hierapolis Antik Kenti olabilir

Pamukkale hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.



4.Afrodisias Antik Kenti, Aydın

Yüzyıllar önce Yunan tanrıçası Afrodit’e adanmış Afrodisias Antik Kenti, aşkın ve güzelliğin buluşma noktası olarak biliniyor. Bir çok görkemli arkeolojik kalıntıyı içinde barındıran antik kentin büyüleyici tarihini keşfederken sevdiğinizle romantik atmosferin keyfini çıkarabilirsiniz. Antik dönemde Aphrodisias uzman heykeltıraşları ve onların ürettiği eşsiz mermer heykelleri ile ünlüydü. Dolayısıyla arkeolojik alan ve yanındaki müzede sergilenen eserler türünün en güzel örnekleridir. Aydın ili aynı zamanda harika plajlara, doğal parklara, kanyonlara ve doğa yürüyüşleri için inanılmaz manzaralara ev sahipliği yapmaktadır

Afrodisias Antik Kenti hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.



5.Efes, İzmir 

Efes'in ziyaret edilmediği bir romantik tatil tamamlanmış sayılmaz. Efes Antik Kenti’nde kalıntıları bulunan Artemis Tapınağı,  Dünyanın Yedi Harikası’ndan biri olarak kabul edilmektedir. Antik kentin etkileyici tarihini keşfederken, yüzyıllardır ayakta kalmış inanılmaz yapılar fotoğraflarınız için mükemmel bir arkaplan oluşturacaktır. Ege sahil şeridi, dünyaca ünlü koyları, misafirperver şehirleri ve lezzetli mutfağı ile bilinir. İzmir kent merkezinin yanı sıra, turistlerin gözdesi Çeşme veya Alaçatı'da da konaklayabilirsiniz. Şaraplarıyla tanınan ve oldukça sevimli bir kasaba olan Şirince'yi ziyaret ederek tatilinizi sonlandırabilirsiniz.

Efes hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.



6.İstanbul

Daha hızlı tempolu bir tatil arıyorsanız, İstanbul sizin için mükemmel bir seçim olacaktır. Bu eşsiz kentin her karışında romantizmi bulabilirsiniz! Binlerce yıllık geçmişe sahip İstanbul’un, çok sayıdaki müzesini keşfetmek için en az birkaç gün ayırmanızı tavsiye ederiz. İstanbul Boğazı’nın oluşturduğu muhteşem arkaplanıyla, döneminin en büyük kalelerinden biri olan Rumeli Hisarı mutlaka ziyaret etmeniz gereken mekânlar arasında ilk sıralarda yer alır. Galata Kulesi ise mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Rivayete göre bu kuleyi ilk defa beraber tırmanan çiftler, bir ömür beraber olacak denilir. Göz atmanız ve alışveriş yapmanız için hem tarihi hem de yeni birçok alışveriş merkezi sizi bekliyor. Devasa bir metropol olan İstanbul’da bulunan dünyaca ünlü birçok restoran, yaşayacağınız unutulmaz günleri mükemmel akşam yemekleriyle sonlandırmanız için sizi bekliyor.

İstanbul hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

Menu
English
Giriş