Ankara Türkpusat Geleneksel Türk Okçuluğu ve Savaş Aletleri Müzesi

5 5
Şimdi Kapalı Özel Müze

Türkpusat Geleneksel Savaş Pusatları Müzesi, Türklerin kullandığı geleneksel pusatları tanıtmayı ve bu doğrultuda kültürel mirası yaşatmayı  amaçlar. Müzemizde başta okçuluk olmak üzere Türk savaş sanatının inceliklerine dair tarihi, felsefi ve teknik alanda bilgi edinmek mümkündür. Bunun yanı sıra askeri geleneğin arkasında yatan zanaat birikimi ayrıntılarıyla tanıtılmaktadır.  Ziyaretçilerinin tarihi yaşamasını, tarihe dokunmasını ve hissetmesini amaçlayan müzemizde savaş ve spor tarihimizin farklı dönemlerine ait orijinal koleksiyonlarımız ziyarete açılmıştır.

Müzemizde Roma ve Türk tarihine ışık tutan ok ucu, yay, zihgir, menzil ve savaş oku, kılıç, hançer, kalkan, balta, mızrak, zırh, teber, siper ve kaftanların sergilenmesinin yanı sıra bu malzemelerin imalat aşamaları ve kullanım yöntemlerine dair bilgi edinme imkanı sunuyoruz. Koleksiyonumuz arasında II. Abdülhamid’in Şam çeliğinden yapılmış kılıcı yanısıra;  topuz, gürz gibi vurucu silahlar, mızrak, teber, balta, yatağan, koltukaltı sallama, şimşir, gaddare gibi farklı kılıç türleri mevcuttur. Ayrıca sadak, tirkeş, puta, yay üretiminde kullanılan maddeler,  yay, zihgir  gibi okçuluk malzemeleri mevcuttur. Müze koleksiyonumuzu  öne çıkaran en önemli unsurlardan biri de çeşit ve dönemlendirme  açısından en geniş ok ucu koleksiyonunu barındırmasıdır. Neolitik-Kalkolitik çağlardan Orta Çağ ve Yeni Çağ’a tarihlenen arkeolojik kazılardan çıkmış 10 adet mızrak ucu, 452  ok ucu ve 18 adet zihgir (okçu yüzüğü) koleksiyonumuzun en kıymetli eserleridir. Bunlara ek olarak zırh, börk, kaftan, ağız kopuzu gibi etnoğrafik teçhizat ve eserler de mevcuttur.

Müzemizi öne çıkaran en  önemli özelliklerinden biri, ziyaretçilerimize verilen sunum hizmetidir. 45 dakika süren sunum uzman eşliğinde gerçekleşmekte; sunum  sırasında koleksiyonun tarihsel süreci, imalat aşamaları, kullanım yöntemleri ile sanat-edebiyata etkisi anlatılmaktadır.

Adres: Kale Mahallesi, Gözcü Sokak No: 9 Altındağ / ANKARA ( Anadolu Medeniyetleri Müzesi Yanı )

-Telefon:

 0312 311 12 35

www.turkpusat.com.tr

@turkpusatmuze

Müzemiz 09:00 - 18:00 saatleri arasında açıktır. Müzemiz Pazartesi günleri kapalıdır.

Kafe
Rehber Hizmeti
Mağaza
WC
Eğitim Alanı

Yaz
09:00-18:00 (Pazartesi : Kapalı) Cumartesi 09:00-18:00 Pazar 09:00-18:00
Gişe Kapanış 18:00
Kış
09:00-18:00 (Pazartesi : Kapalı) Cumartesi 09:00-18:00 Pazar 09:00-18:00
Gişe Kapanış 18:00

0-18 yaş - Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gençler ve çocuklar 10.00TL
0 - 8 yaş - yabancı uyruklu çocuklar Ücretsiz
65 yaş üzeri - T.C. vatandaşları 15.00TL
Öğrenci(Üniversitelerin sanat tarihi, arkeoloji ve müzecilik bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler) 10.00TL
Yetişkin (Yerli ve yabancı tüm yetişkinler) 15.00TL
Bilet Al

Ankara Türkpusat Geleneksel Türk Okçuluğu ve Savaş Aletleri Müzesi Kale Mahallesi, Gözcü Sokak, No:9 Altındağ-ANKARA
info@turkpusat.com.tr
+90 (312) 311-1235
Hızlı Arama Yol Tarifi

Bu müzede etkinlik yok

Tüm Etkinlikler
Müze Plan Müze Broşür Puan Ver
Menu
English
Giriş