İstanbul Beşiktaş Müzesi

5 5
Şimdi Açık Özel Müze

BEŞİKTAŞ JK MÜZESİ

Hisset! Paylaş! Parçası Ol!

Türkiye’de spor tarihi ve kültürü adına ilk spor müzesi olma özelliğini taşıyan Beşiktaş JK Müzesi, 11 Aralık 2001 tarihinde İnönü Stadyumu içinde Türkiye’nin ilk özel spor müzesi olarak açılmış olup Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 28 Haziran 2007 tarih ve 112603 sayılı onayı ile tescil edilmiştir. Çağdaş müzecilik perspektifiyle yenilenen müzemiz, 14 Şubat 2017 tarihinde ziyarete açılmıştır. Vodafone Park’ın tarihi 19 Mayıs kapısından girilen Beşiktaş JK Müzesi, iki kat üzerine yerleşmiş 1650 m2’lik bir alanla Türkiye’nin en büyük spor müzesi olma özelliğini taşımaktadır.

Ülkemizin spor tarihine tanıklık eden Kulübümüz Beşiktaş JK''nın 117 yıllık tarihini yansıtarak, günümüz spor kültürüne kaynaklık etmek üzere hazırladığımız müze koleksiyonumuzu bilgi nesnesine dönüştürürken, deneyiminizi esas alan uygulamalarımız ile sizleri dijital dünyada keyifli bir yolculuğa çıkarıyoruz.

Müzemizde; Kulübümüzün 1902’den günümüze kronolojik olarak anlatılan hikâyesi, bu bağlam doğrultusunda sergilenen koleksiyon ve dijital uygulamalar yer almaktadır. Yalnızca futbol branşını değil, bünyemizdeki tüm spor dallarına ilişkin bilgiyi sizlerle buluşturan Müzemiz, koleksiyonumuz ile bağlantılı olarak sporu ve sanatı bir araya getiren süreli sergileri düzenlediğimiz bir sergi alanına da sahiptir.

Ziyaretçileri ile etkileşim içerisinde olmayı ve müze içi alanlarda her yaş grubuna yönelik olarak tasarlanmış uygulamaları ile unutulmaz bir deneyim yaşatmayı hedefleyen Beşiktaş JK Müzesi, 58 dijital istasyonda yer alan uygulamalar ile Kulübümüzün spor branşları ile ilgili bilgiyi izleme ve etkileşimsel olarak deneyimleme olanağı sunuyor. Ayrıca arttırılmış gerçeklik ile Vodafone Park’ta heyecanlı bir roller coaster deneyimi sizleri bekliyor. Bunların yanı sıra müzenin tamamında dokunarak deneyimleyebileceğiniz ve keşfedebileceğiniz etkileşimli alanlar da yer alıyor.

Yalnızca bir futbol kulübü müzesi değil, bir spor tarihi müzesi olma hedefi ile yola çıkan Beşiktaş JK Müzesi; interaktif alanları, engelli ve çocuk dostu yapısı ile sizlere eşsiz bir deneyim vaat ediyor.

Müzemiz, spor tarihi ve kültürüne dair çok yönlü bir bakış açısı sunarken, aynı zamanda gelecek nesillerin spor mirası ve kültürünü keşfetmeleri ve öğrenmeleri hedeflemekte, bu doğrultuda, sporla sanatın buluştuğu etkinliklerle yıl boyunca çocukların ve yetişkinlerin serbest zamanlarını verimli değerlendirdiği ve iyi vakit geçirdikleri bir öğrenme ve etkileşim ortamı sunmaktadır.

WC
Mağaza
Otopark
Engelli Dostu
Çocuklu Ailelere Uygun
Restoran
Ulaşılabilirlik
Asansör
ATM
Eğitim Alanı
Vestiyer
Oyun Parkı
Bebek Bakımı

Yaz
10:00-18:00 (Pazartesi : Kapalı) Cumartesi 10:00-18:00 Pazar 10:00-18:00
Gişe Kapanış 18:00
Kış
10:00-17:00 (Pazartesi : Kapalı) Cumartesi 10:00-17:00 Pazar 10:00-17:00
Gişe Kapanış 17:00

0-18 yaş - Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gençler ve çocuklar 15.00TL
0 - 8 yaş - yabancı uyruklu çocuklar Ücretsiz
65 yaş üzeri - T.C. vatandaşları 15.00TL
Öğrenci(Üniversitelerin sanat tarihi, arkeoloji ve müzecilik bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler) Ücretsiz
Yetişkin (Yerli ve yabancı tüm yetişkinler) 25.00TL
Bilet Al

İstanbul Beşiktaş Müzesi BEŞİKTAŞ JK MÜZESİ Vodafone Park Tarihi 19 Mayıs Kapısı Dolmabahçe Caddesi No:1 Beşiktaş, 34357 İstanbul
canan.curgen@bjk.com.tr
+90 (212) 948-1890
Hızlı Arama Yol Tarifi

Bu müzede etkinlik yok

Tüm Etkinlikler
Müze Plan Müze Broşür Puan Ver
Menu
English
Giriş